divendres, 26 d’octubre del 2012

Panellets


Arriba la Castanyada amb moniatos i castanyes, però el que més ens agrada són els panellets! Ací teniu la recepta per si us ve de gust preparar-ne a casa. Animeu-vos que segur que passareu una bona estona, sobre tot si teniu xiquets a casa!

Ingredients:( de 40 a 50 panellets aprox)


Per a la massa
-500gr d'ametlla picada (sense pell)
-300gr de sucre
-ratlladura de llima
-1 o 2 ous (depen del que la massa admeta)

Per al guarniment:
-Pinyons
-Pistatxos
-Codonyat
-Ametlles crocanti
-Xocolate soluble

Elaboració:

Mesclem en un bol l'ametlla i el sucre, afegim un ou i la ratlladura de llima. Ho mesclem tot fins que quede una massa homogènia que no s'apegue a les pareds del recipient, però si veiem que queda molt sec, podem afegir un altre ou o una miqueta d'aigua. Aneu en compte de no treballar excessivament la massa. Ho deixem reposar 24h a la nevera tapat amb paper film.

Per als panellets de pinyons:

Agafem porcions de la massa i formem boles més o menys iguals. Per a que s'enganxen bé els pinyons, els posem en un bol amb una mica d'ou batut. Anem passant els panellets i els anem arrebossant amb els pinyons.

Per als panellets de xocolate:

Quan fem la massa, abans de posar-la a reposar, n'agafem una part i afegim dues cullerades de postre de xocolate soluble. Ho amassem fins que quede tot ben mesclat.

Per a la resta de panellets:

Anem agafant porcions de massa i donem la forma que mes ens agrade. Els podem arrebossar de pistatxos, ametlles crocanti o decorar-los amb codonyat ( o del que més ens agrade, hi ha mil maneres de fer panellets).
Si volem, podem estirar una mica de massa amb el corró i posar codonyat dins. Ho enrotllem i anem tallant porcions.

Quan ja els tenim tots, els posem a una safata, els pintem amb ou i els posem al forn a 200º aproximadament fins que queden daurats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per enviar-nos un comentari!